Kycklingpaj med ädelost

Serverar: 6-8 portioner

Ännu en god variant på kycklingpaj, kan man få för många?

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl cashewnötter
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1/2 skivad purjolök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • Tärnat kött från 1 grillad kyckling
  • ca 75 g ädelost
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk repad citrontimjan
  • Ev dekoration
  • Solrosskott
  • 1 tärnad orange paprika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hacka cashewnötterna och mixa ihop med mjöl, smör och vatten till en smidig deg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm diameter. Låt formen stå i kylen ca 30 minuter. Nagga botten på skalet med en gaffel och förgrädda 10 minuter i nedre delen av ugnen.
    3. Fräs purjolök ock vitlök mjuka i smör. Blanda med kycklingköttet och lägg allt i pajskalet. Smula över bitar av ädelosten.
    4. Vispa samman ägg, cremè fraiche, timjan, salt och peppar och häll över fyllningen.
    5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Dekorera eventuellt med solrosskott och paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben