Kycklingpaj med äpple

Serverar: 4-6 portioner

En matig paj med kycklingfyllning och med härlig smak av äpple, rosmarin och mozzarellaost.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 300 g kycklingfilé
  • 2-3 äpplen
  • 300 g mozzarellaost
  • 2 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk hackad rosmarin
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop mjöl och smör, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform och ställ kallt 30 minuter. Skär kycklingfiléerna i strimlor, bryn dem lätt i lite smör. Skär äpplena i klyftor. Lägg kyckling och äpplen i pajskalet. Blanda mozzarella, ägg, créme fraiche och hackad rosmarin. Häll över pajen och grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Servera pajen med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben