Kycklingpaj med bacon

Serverar: 6-8 portioner

God paj somär mycket lätt att göra

Ingredienser

  • 1 sats pajdeg
  • 300 g färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 grillad kyckling
  • 1 paket bacon
  • 5 ägg
  • 5 dl mjölk eller matlagningsgrädde
  • 3 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen och kavla eller tryck ut den i en lättsmord pajform. Rensa kycklingen och dela den i mindre bitar. Finhacka löken och skiva champinjonerna, stek det sedan i några minuter. Skär bacon i 2 cm stora bitar och knaperstek den. Lägg lök, champinjoner och bacon i paj- skalet. Fördela kycklingen ovanpå och strö över osten. Vispa samman ägg och mjölk, salta och peppra lite. Häll äggstanningen på pajen. Pudra över lite cayennepeppar.
    2. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 40 minuter eller tills äggstanningen har stannat.
    3. Servera med sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    compe 19 oktober 2008

    det var gott och det var lätt de har får en trea utav mig

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben