Kycklingpaj med fetaost och paprika

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Enkel att göra, går att variera smaken med olika val av kryddor.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • Ca 2 dl finfördelade kycklingbitar
  • ½ grön paprika
  • ½ dl fetaost
  • Grillkrydda, curry eller paprikapulver
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven ost
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Blanda ihop pajdegen och låt den stå och vila kallt ca ½ timme. Tryck ut den i en pajform hacka lufthål med en gaffel i pajbotten. Sätt in den och förgrädda ca 10 minuter. Ta ut pajskalet lägg i kycklingen skuren i bitar och smula över fetaosten och dela paprikan i mindre bitar och lägg över kycklingen. Gör i ordning äggstanningen genom att blanda ihop alla ingredienser. Häll den sedan över kycklingtäcket och sätt in den i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben