Kycklingpaj med filodeg

Serverar: 4-6 portioner

En frasig och god paj!

Ingredienser

  • 8-10 ark filodeg
  • Olivolja till pensling
  • 3 kycklingfiléer
  • Olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Soja
  • 150 g fetaost
  • 1 förpackning mozzarella, 125 g
  • 10-15 cocktailtomater (gärna i olika färger och former)
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 8-10 färska champinjoner
  • 2 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde eller crème fraîche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Tina filodegen om den är fryst och förbered en kärlhandduk/kökshandduk genom att dränka den i vatten och krama ur vattnet så att den blir fuktig.
    3. Lägg 4 ark filodeg i en pajform, pensla med olivolja mellan varje ark. Täck filodegen med handduken när du inte arbetar med den, annars torkar den ut och går sönder.
    4. Strimla kycklingfiléerna och stek/woka dem i olja, krydda med salt, peppar och soja. Hacka den gula löken fint och finhacka vitlöken, stek med mot slutet.
    5. Skiva champinjonerna och stek dem i smör, olja och krydda på slutet med salt och peppar. Skär osten i mindre bitar och dela ev. tomaterna.
    6. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde/crème fraîche med salt och peppar. Varva kyckling, tomater och ost i formen och slå över stanningen.
    7. Lägg 4 ark filodeg ovanpå fyllningen och pensla med olja mellan varje ark. Pensla översta arket med ganska mycket olja, det spricker annars. Grädda i ca 45-50 minuter.
    8. Servera med sallad och kanske ett gott bröd. Créme fraîche med lite salt, svartpeppar och färsk persilja är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben