Kycklingpaj med getost

Serverar: 4 portioner

God kycklingpaj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 350 g kycklingfilé
  • 1 röd lök
  • 1 röd paprika
  • 3 tomater
  • 5 skivor getost
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 dl lagrad riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 och 175 grader.
    2. Mixa mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten, stanna när degen formats till en boll. Låt vila svalt i 30 min.
    3. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda 15 min.
    4. Sänk ugnen till 175 grader.
    5. Stek kycklingstrimlorna lätt runtom. Skiva lök och tomater. Strimla paprika.
    6. Vispa samman ägg, mjölk och mjöl. Tillsätt kryddor och riven ost.
    7. Lägg kycklingstrimlorna, löken och paprikan i pajskalet. Häll i äggstanningen, lägg på tomat- och getostskivorna. Grädda 35 min i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bragmor 14 februari 2010

    Har lagat den här pajen idag. Jag korrigerade lite´, stekt kycklingkött i st f kycklingfile´. Plussade på med lättfrästa färska champinjoner, ca 120 gr, bytte ut tomaterna mot soltorkade tomater, gul paprika i st f röd. Man tager vad man haver i OS-tider. Det blev jättegott! Du har glömt att ange hur mycket mjölk det ska vara i äggstanningen. Jag tog 3 dl, verkade vara lagom mycket.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben