Kycklingpaj med gorgonzola

Serverar: 4-6 portioner

Festgott!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 grillad kyckling, urbenad, i bitar
  • 200 g broccolibuketter, förvällda
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 1 grön paprika, i bitar
  • 200 g gorgonzolaost
  • 25 g pinjenötter
  • Äggstanning
  • 2 dl lätt crème fraiche med franska örter
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225º
    2. Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det blir en boll av degen.
    3. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 22 cm i diameter. Låt den stå kallt i kylen 30 minuter.
    4. Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen.
    5. Lägg kycklingkött, förvälld broccoli och paprika i formen. Skär gorgonzolan i bitar och fördela dem över fyllningen.
    6. Vispa samman crème fraiche och ägg med salt och svartpeppar. Häll blandningen över fyllningen. Strö över pinjenötter. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills pajen får fin färg och äggstanningen blivit fast i konsistensen. Servera pajen med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ThomasP 26 oktober 2007

    Kanongod även kall, Den här ska jag göra fler gånger,pajbotten var mör och bra//Thomas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben