Kycklingpaj med mangochutney

Serverar: 6 portioner

Kyckling och mangochutney... Det är en oslagbar kombination.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2,5 dl mjöl
  • 0,75 g lätt kesella
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 2-3 kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 2 tsk curry
  • olja
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk mangochutney
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Pajskalet: Blanda samman ingredienserna till en smidig deg. Låt vila i kylskåp 30 minuter. Tryck sedan ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i 200 graders ugnsvärme i 5-10 minuter.
    2. Fyllningen: Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem. Lägg dom åt sidan och låt dom svalna.
    3. Skär paprikan i bitar och purjolöken i skivor. Bryn i en stekpanna i lite olja. Tillsätt curryn mot slutet och låt bryna med en kort stund.
    4. Skiva kycklingfiléerna och lägg dem i det förgräddade pajskalet. Lägg paprika/purjolöken ovanpå.
    5. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Häll ovanpå kyckling/purjolök/paprika.
    6. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Marre73 27 maj 2010

    Håller med om oslagbar kombination,ska testa detta vid nästa pajbak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben