Kyckling och mangochutney... Det är en oslagbar kombination.
Ingredienser
Pajdeg
2,5 dl mjöl
0,75 g lätt kesella
75 g smör
Fyllning
2-3 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 purjolök
2 tsk curry
olja
3 dl mjölk
3 ägg
3 msk mangochutney
1/2 tsk sambal oelek
Instruktioner
Pajskalet:
Blanda samman ingredienserna till en smidig deg. Låt vila i kylskåp 30 minuter. Tryck sedan ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i 200 graders ugnsvärme i 5-10 minuter.
Fyllningen:
Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem. Lägg dom åt sidan och låt dom svalna.
Skär paprikan i bitar och purjolöken i skivor. Bryn i en stekpanna i lite olja. Tillsätt curryn mot slutet och låt bryna med en kort stund.
Skiva kycklingfiléerna och lägg dem i det förgräddade pajskalet. Lägg paprika/purjolöken ovanpå.
Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Häll ovanpå kyckling/purjolök/paprika.
Håller med om oslagbar kombination,ska testa detta vid nästa pajbak.