Kycklingpaj på mexikanskt vis.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En fyllning med extra sting.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja eller smör att steka i
  • 3 dl krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk råsocker
  • Cayennepeppar
  • ½ grillad kyckling
  • 140 g bacon
  • Ca 10 färska champinjoner
  • Olivolja eller smör att steka i
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 tsk finhackad jalapeno ( eller efter tycke och smak)
  • 2 tomater
  • 1 dl gröna oliver (pimento)
  • Instruktioner

    1. Kör vetemjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör matberedaren ytterligarenågon sekund. Kavla ut degen och lägg den i en pajform (det är lättare att kavla eftersom det är så lite deg). Låt pajskalet vila kallt i ca 30 min. Förgrädda i 10 min i 225 grader.
    2. Hacka all lök till salsan. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, råsocker och lite cayennepeppar. Låt tomatsåsen småputtra i 5-10 min. Rensa kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Klipp baconet i bitar och skiva champinjonerna. Stek bacon och champinjoner i olja i en stekpanna. Tillsätt kyckling, salsa och Philadelphiaost. Låt alltsammans småkoka en stund. Avsluta med att tillsätta jalapenos. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i 15 minuter. Toppa med fint skurna tomater och gröna oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben