kycklingpasta gratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Smarrig pastagratäng! Som är perfekt att bjuda på om man är många.

Ingredienser

  • 1 paket bandspagetti
  • 1 kg kycklingfilé
  • 2 paprikor, gul o röd
  • 20 färska champinjoner
  • 1 paket bacon
  • Marinad
  • 1 dl soya
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk sherry (Bristol creme)
  • 1 tsk cayennepeppar
  • Sås
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl crème fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Dela filéerna i fyra bitar. Blanda marinaden (eller köp färdig marinad) och häll den i en påse tillsammans med kycklingen. Låt stå i kylskåp 4 tim. Koka spagettin. Låt vila i kallt vatten. Bryn kycklingen i stekpanna. Salta och peppra. Skiva champinjonerna, bryn dem. Klipp bacon och stek. Skiva paprikan. Blanda såsen. Lägg spagettin i en ugnsform, fördela kyckling, champinjoner, bacon och paprika över. Häll över såsen jämt. Grädda i ugnen i 225 grader i 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    clover 15 december 2009

    Super gott! jag gjorde dock ej gratang av den utan blandade kyckling o sas och serverade over pasta med riven ost pa. Ska laga detta for tredje gangen idag. :) 5 poang!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben