Kycklingpasta med curry, vitlök och ost

Serverar: 4-6 portioner

Jättegod och smaskig! Passar att äta som fredagsmys med en god sallad och ett glas vin, öl eller citronvatten till.

Ingredienser

  • 5 dl pasta, av valfri sort
  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1 paket bacon
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 1 morot, (normalstor) skivad i tunna, tunna bitar
  • ½-1 röd paprika
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1-2 msk kycklingfond
  • 3/4- 1 dl riven gratängost, eller annan sort
  • 2 tsk socker
  • Curry
  • Cayennepeppar
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. maizenaredning efter behag
  • 2-3 msk smör till stekningen
  • Instruktioner

    1. Kok pastan enligt instruktioner på paketet.
    2. Tärna kycklingen och stek det gyllenbrunt. Dela baconskivorna i halvor och bryn dem. Sätt kycklingen och baconet till sidan.
    3. Tvätta och strimla paprikan i små bitar. Skala och finhacka vitlök och purjolök. Skiva moroten i tunna, tunna skivor och dela dem sedan på mitten. Stek grönsakerna på medelvärme. Låt det bli mjukt och glansigt men inte brunt. Behövs det lägg i mer smör. Häll i grädden, mjölken och kycklingfonden. Krydda med cayenne, salt, peppar, socker och ordentligt med curry. Lägg i kycklingen och låt det hela koka cirka 15-20 minuter.
    4. Häll i den rivna osten och låt det få koka med tills osten smält. Behövs det så ös i lite maizenamjöl och låt det koka någon minut. När såsen tjocknat, ha i den kokta pastan och lägg till sist i baconet. Rör om och servera direkt!
    5. OBS! Blir såsen för tjock så späd med lite extra mjölk Bjud gärna en grönsallad eller rivna morötter till. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben