Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

Serverar: 4 portioner

Den läckra skyn från den ugnsgrillade kycklingen är så god när den blandar sig med linser och gyllene sötpotatis.

Ingredienser

  • 2 dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 1 tsk salt
  • 900 g kycklingfilé i tunna skivor
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 mozzarella, á 125 g
  • ½ kruka basilika + blad till garnering
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • ½ gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • ½ dl balsamvinäger
  • 2 msk oxfond
  • 1½ dl grädde
  • 200 g körsbärstomater på kvist
  • Instruktioner

    1. Koka linserna på låg värme ca 20 minuter (de ska vara lätt al dente och inte ha hunnit spricka). Skala och tärna sötpotatisen i cm-stora bitar. Råstek mjuk i smör eller olja. Salta.
    2. Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda och krydda med lite av saltet och pepparn. Skär mozzarellan i lika många bitar som kycklingskivor. Lägg ett basilikablad och en bit mozzarella i mitten av varje skiva. Rulla ihop och krydda med resterande salt och peppar.
    3. Hetta upp en stekpanna. Stek rullarna i smör/olivolja till fin färg runt om, 3-5 minuter. Tillsätt lök och vitlök. Häll i balsamvinäger, fond och grädde. Lägg tomaterna med sin kvist i pannan. Sätt på ett lock och låt sjuda tills kycklingen är genomstekt och tomaterna lätt mjuka, ca 10 minuter.
    4. Vänd runt linserna med sötpotatisen och servera med kycklingen direkt ur pannan. Garnera med basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben