Kycklingsallad med jordnötsdressing

Serverar: 4-6 portioner

En vacker sallad med matig majskyckling och en sötstark dressing som är mäktig och som det bara behövs en sked av. I gengäld är salladen smal, fräsch och hälsosam.

Ingredienser

  • 4 st kycklingbröst, gärna majskyckling med skinn (eller filéer)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja, (kan uteslutas)
  • 2 msk tamari, soja alt ljus japansk soja
  • 1 dl vatten, ca
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 kruka romansallad
  • 1 huvud rosésallad, litet
  • 1 knippa rädisor, ca 200 g
  • 1 st morot/morötter, stor
  • 150 g sockerärter
  • 0,5 dl jordnötter, torrostade
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 st lime
  • Flingsalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Jordnötsdressing
  • 1 msk ingefära, färsk, riven
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 3 msk jordnötssmör
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk tamari, soja, alt ljus japansk soja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk pressad lime
  • Vatten, kallt, ev
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ingrdienserna till dressingen.
    2. Hetta upp rapsoljan och sesamoljan i en panna och stek kycklingfiléerna med skinnsidan ner först ca 5 minuter. Vänd och stek 3-4 minuter på den andra sidan. Salta och peppra och häll på sojan och vattnet och låt det sjuda på svag värme under lock ca 12 minuter tills köttet är genomstekt.
    3. Skär ett snitt och kontrollera att klar köttvätska rinner ur. Strö över sesamfrön. Låt svalna lite innan du strimlar kycklingen i centimetertjocka strimlor tvärs över. Vätska som blir kvar i pannan kan du röra ner i dressingen.
    4. Skölj och ansa grönsakerna. Riv romansallaten och rosésallaten i grova bitar, skiva rädisorna och hyvla moroten tunt med osthyvel samt strimla sockerärterna.
    5. Blanda allt i en skål och salta och peppra lätt. Lägg upp salladen på ett fint fat, skär kycklingen i skivor och lägg på. Garnera med jordnötter och koriander. Mal lite peppar över, skär limen i klyftor och dekorera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben