Kycklingsallad med limepasta

Serverar: 4 portioner

Saftig kyckling som serveras med syrlig pasta, matigsallad och örtyoghurtsås.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Citronpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk torkad oregano
  • 10 körsbärstomater
  • ½ röd paprika
  • 1 rödlök
  • 2 avokado
  • 1 kruka basilika
  • 100 g blandad sallad t ex rucola, spenat
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Limepasta
  • 1 paket pastaskruvar, ca 500 g
  • Rivet skal och saft av 3 lime
  • 1 dl olivolja
  • Örtyoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • ½ dl hackade, färska örter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Hyvlad parmesanost
  • Instruktioner

    1. Krydda kycklingfiléerna med citronpeppar, salt och oregano. Skär dem i mindre bitar och stek dem i smör och olivolja, ställ åt sidan.
    2. Skär tomaterna i halvor och strimla paprikan fint. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Skala och skiva avokadoköttet. Strimla basilikan. Blanda allt i en stor skål.
    3. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet. Skrubba limefrukterna i hett vatten, riv skalet och pressa ur saften. Blanda ner detta i pastan tillsammans med olivolja. salta och peppra.
    4. Vill du ha salladen ljummen, blanda den genast med övriga ingredienser. Vill du ha salladen kall, ställ pastan kallt i kylskåpet någon timme innan du blandar ihop den med resten. Smaka av med salt och peppar.
    5. Blanda alla ingredienser till örtyoghurten.
    6. Hyvla över lite parmesanost över salladen och servera med örtyoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben