Kycklingsallad med saffran- och timjanvinägrett

Serverar: 4 portioner

Medan potatisen kokar hinner du skära kycklingen i bitar och blanda ihop saffran- och timjanvinägretten. Det här är god snabbmat!

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 grillad kyckling
  • 50 g rucola
  • 150 g körsbärstomater
  • 100 g tärnad fetaost
  • 1 liten rödlök
  • Saffran- och timjanvinägrett
  • 4 msk olivolja
  • ½ pkt saffran, 0,25 g
  • Finrivet skal av ½ citron
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Surdegsbröd
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisen och låt den koka med skalet på tills den är mjuk. Häll bort vattnet och låt den svalna. Dela potatisen i ganska stora bitar.
    2. Blanda olivolja, saffran, citronskal, timjan, salt och peppar till en vinägrett och häll den över potatisen.
    3. Rensa och skär kycklingen i bitar. Blanda ner kyckling, rucola i potatisen. Bred ut alltsammans på ett uppläggningsfat eller 4 tallrikar.
    4. Dela tomaterna i halvor och lägg dem tillsammans med fetaosten ovanpå potatisen. Hacka rödlöken och och strö den ovanpå. Servera med surdegsbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben