Kycklingsallad med sesamsås

Serverar: 4 portioner

En härligt annorlunda kycklingsallad väl värd att pröva.

Ingredienser

  • 200 g torkade kinesiska breda äggnudlar
  • 100 g sockerärtor
  • 2 selleristjälkar
  • 4 tillagade kycklinglår utan skinn
  • Sesamsås
  • 3 msk mörk soja
  • 3 msk kinesisk sesampasta
  • ½ msk hoisinsås
  • ½ msk socker
  • ½-1 msk sweet chilisås, efter smak
  • 1 tsk risvin eller halvtorr sherry
  • ½ msk kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop, soja, sesampasta, hoisinsås, socker, chilisås och risvin eller sherry, vispa sedan ner kokande vatten och fortsätt vispa tills sockret lösts upp. Låt såsen svalna, täck över den och ställ i kylskåp tills den skall användas.
    2. Koka nudlarna i enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av, spola dem i kallt vatten för att avbryta kokningen och låt dem rinna av igen. Ställ åt sidan.
    3. Strimla sockerärterna på längden och skär sellerin i tunna strimlor. Lossa kycklingköttet från låren och strimla det fint. När det är dags för servering vänder du ihop nudlar, kyckling, sockerärter och selleri i en stor skål. Ringla såsen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben