Kycklingsandwich med svartvinbärschutney och granatäpple

Svartvinbärschutneyn går inte åt till smörgåsarna, men den är god att servera till grillat och stekt kött också.

Ingredienser

  • 6 skivor grovt fullkornsbröd
  • 2 grillade kycklingfiléer
  • 150 g bavaria blue-ost
  • ½ granatäpple
  • 50 g philadelphiaost
  • 25 g rucola
  • 4 msk svartvinbärschutney
  • Svartvinbärschutney
  • 5-6 äpplen, ca 1 kg
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färska eller frysta svarta vinbär
  • 1½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 1 dl råsocker
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk finhackad röd chili, t ex spansk peppar
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Chutney: Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda alla ingredienser i en gryta.
    2. Koka upp under omrörning och låt sedan puttra ca 1 timme. Rör om då och då. Häll upp chutneyn på väl rengjorda burkar. Förvara i kyl.
    3. Skär kycklingfiléerna i skivor. Skiva osten. Peta ut granatäppelkärnorna. Bred 2 av brödskivorna med philadelphiaost. Lägg på rucolasallad och kyckling. Bred ett lager chutney på 2 brödskivor och lägg på rucolasallad, kyckling och bavaria blue-ost. Strö över granatäppelkärnor. Lägg på resterande bröd.
    4. Skär smörgåsarna mitt itu diagonalt. Linda in dem i plastfolie eller smörgåspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben