Kycklingsås till pasta och gratänger

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Ett alternativ till skinksåsen :)

Ingredienser

  • 3 msk smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk (helst standard men mellanmjölk går bra)
  • 100 g riven vällagrad ost
  • 2 kycklingfiléer
  • ½ röd paprika
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 krm Vitpeppar
  • 1 krm torkad dragon
  • ½ tsk tandoorikrydda
  • ½ dl strimlad purjolök
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i små tärningar och fräs i stekpanna.
    2. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta. Tillsätt mjölet och vispa till en smet. Häll på mjölken och låt det koka upp till en lagom tjock sås. Lägg i buljongtärningen och kryddorna och tillsätt sedan osten.
    3. När osten smält, sänk värmen och lägg i kycklingen, paprikan och purjolöken.
    4. Låt puttra försiktigt under lätt omrörning i 5 minuter. Servera med nykokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben