Kycklingsoppa med champinjoner

Serverar: 4 portioner

Purjo, paprika och persilja tillsammans med skivade champinjoner ger färg och must åt den här kycklingsoppan.

Ingredienser

  • 1 djupfryst, tinad gödkyckling
  • 1½ liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 4 vitpepparkorn
  • 4 kryddpepparkorn
  • ½ röd paprika
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 purjolökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll på kallt vatten och koka upp. Skumma väl.
    2. Salta och lägg i kryddorna. Låt köttet koka på svag värme och under lock ca 20 minuter.
    3. Ansa paprikan, svampen och purjon. Skär dem i skivor och lägg i soppan. Låt soppan koka ytterligare ca 15 minuter.
    4. Ta upp köttet och rensa upp det i vackra bitar. Lägg tillbaka bitarna i soppan.
    5. Lägg i en klick matfett och strö klippt persilja över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben