Kycklingsoppa med kokos och lime

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Såå god, och enkel, och nyttig, och billig ;-)

Ingredienser

  • 2 st kycklingfiléer
  • 8 st champinjoner
  • 1 st squash
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2,5 dl vatten
  • 3 msk Touch of Taste THAI Kycklingfond
  • 1,5 tsk ingefära
  • 0,5 tsk salt
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • 0,5 st limefrukt
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfiléerna, skär champinjonerna i bitar, finhacka chilin. Fräs allt i oljan. Skala squashen, skär i små tärningar och lägg i kastrull. Tillsätt vatten, ingefära, salt och fond.
    2. Låt koka under lock ca 10 min. Mixa med handmixer till slät konsistens. Slå på kokosmjölk och pressa i lime. Tillsätt kyckling- och champinjonfräset.
    3. Låt soppan koka upp. Smaka eventuellt av med mer salt och fond. Servera med fint klippt koriander på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Anna-Sara 21 november 2008

    Det här var väldigt gott! Och inte så svårt! Dum som jag är använde jag dock min vanliga mixer (en sån med lock) och det blev väl övertryck eftersom det var så varmt! Squash över hela mig och halva köket! I övrigt mycket lyckat och uppskattat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben