Kycklingsoppa med kokosmjölk och nudlar

Serverar: 4 portioner

Ytterligare en variant på populär soppa

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor, röd och gul
  • Olja
  • 1 burk kokosmjölk, ca 400 g
  • 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk färsk eller malen ingefära
  • 1 lime, saften och rivet skal
  • 1 tsk sambal oelek
  • 50 g asiatiska äggnudlar
  • salt
  • (½ dl grovskuren gräslök)
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i strimlor. Skala lök och kärna ur paprikorna. Strimla löken och paprikorna.
    2. Fräs allt i olja i en stor kastrull. Häll på kokosmjölk och vatten.
    3. Tillsätt buljongtärningar, ingefära, lime och sambal oelek.
    4. Låt soppan koka upp. Lägg i nudlarna och låt soppan koka ca 5 minuter. Smaksätt med salt.
    5. Servera soppan i små skålar och strö ev över gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    sikaal 20 mars 2011

    Jättegod! :-D Enkel och snabb att laga! Rekommenderas! Lena

    veronika4317 29 augusti 2011

    Ska testa den ikväll, spännande:) låter kanongott.

    bjuranna 23 maj 2013

    Mycket gott! Inte så stark som jag trodde. Kommer jag att laga igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben