Kycklingsoppa med mynta och vinäger

Serverar: 6 portioner

En god och frisk soppa som dessutom är rik på vitaminer, mineraler och fibrer.

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling (1,2 kg)
  • 2 l vatten
  • 2 stora gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1½ dl matvete (Frebaco)
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 4 msk tomatpuré
  • 5 msk vitvinsvinäger
  • 20 g smör eller 2 msk olja
  • 3 msk torkad och smulad pepparmynta
  • Några blad färsk mynta
  • Tillbehör
  • Knäckebröd eller pitabröd
  • Instruktioner

    1. Koka 2 liter vatten i en kastrull. Hacka lök och vitlök fint.
    2. Skär bort kycklinglåren (de ska inte avvändas). Skär ut kycklingfiléerna, ta bort skinnet och tärna eller strimla köttet fint.
    3. Lägg rygg och vingar i det kokande vattnet. Lägg även i matvete, lök, vitlök, salt, peppar och hönsbuljongtärning. Låt koka i ca 40 min under lock på svag värme.
    4. Kärna ur och tärna paprikorna fint.
    5. Ta upp rygg och vingar ur grytan och låt svalna på en tallrik. Lossa därefter köttet och lägg ner det i soppan alldeles mot slutet.
    6. Lägg ner kycklingfiléerna, tomatpuré, vinäger och koka under lock på svag värme ca 10 min.
    7. Hetta upp smöret i en liten panna. Tillsätt myntan och fräs snabbt, bara någon sekund, den ska inte brännas. Lägg ner den hackade paprikan och den frästa myntan i soppan och låt koka upp. Smaka av om det behövs salt och peppar.
    8. De två kycklinglåren kan tillagas på en gång eller sparas i kylen till ett annat tillfälle.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben