Kycklingspett i superenkel chilimarinad

Serverar: 18 portioner

Tid: 10 minuter

Enkel och god fredagsrätt eller festrätt.

Ingredienser

  • 6 stora kycklingfiléer
  • 3 dl sweet chilisås
  • Sås
  • 3 dl créme fraiche
  • Sweet chilisås efter smak
  • Garnering
  • Färsk persilja
  • Dessutom behövs grillspett av trä
  • Instruktioner

    1. Strimla varje filé på längden, du får ut cirka 3 längder per filé. Lägg kycklingen i en skål och häll över chilisåsen, blanda noga. Låt marinera över natten.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Trä upp kycklingen på spett och sätt in i ugnen i 25 minuter. Rör ihop ingredienserna till såsen medan kycklingen tillagas.
    3. Tillagningstid 10 minuter plus ett dygns marinad i kylskåp.
    4. Tips! Servera gärna en potatisgratäng till, samt en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben