Kycklingspett med jordnötssås

Serverar: 4 portioner

Passar bra på buffén eller som huvudrätt tillsammans med ris.

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1 påse marinad "original" (eller valfri mängd "egen" marinad)
  • 2 tsk santa maria chicken & steak krydda
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl jordnötssmör, gärna crunchy
  • 165 ml kokosmjölk, en liten burk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk thailändsk fisksås eller soja
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i långsmala skivor. Lägg dem i marinaden. När de marinerat färdigt, krydda med chicken & steak krydda, trä upp dem på grillspett och laga dem i ugn eller på grillen.
    2. Jordnötssåsen: Skala och pressa vitlöksklyftorna i en kastrull. Blanda ner jordnötssmör, kokosmjölk, sambal oelek, socker och fisksås/soja. Värm försiktigt under tiden. Såsen ska bli varm men inte stormkoka. Pressa i hälften av limen och smaka av såsen. Pröva dig fram om det behövs mer socker, lime, fisksås/soja eller sambal oelek. Ställ såsen åt sidan och värm den när det är dags att äta.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Kajac 12 januari 2009

    Receptet är redigerat för att det skulle bli godkänt. Jag skrev till mängd kyckling, marinad och kryddor.

    Annut 11 januari 2010

    Riktigt gott. Dock gick inte såsen att värma på igen efter den stått ett tag, den skar sig direkt. Smaken var det inget fel på ändå men det såg inte så aptitligt ut. Rätten var ändå jätte god och ska lagas igen....

    tuppsan 12 januari 2011

    Tack för en jättegod middag, ser fram emot våren när man kan grilla ute, såsen var suverän

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben