Kycklingspett med sticky rice och jordnötssås

Serverar: 4 portioner

En riktigt smakrik och läcker kycklingrätt som för tankarna till Asien. Blötlägg spetten innan om de är av trä.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 burk kokosmjölk, 400 g
  • 3/4 dl ströbröd
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 liten vitlöksklyfta, riven
  • ½ tsk salt
  • ½ msk kinesisk soja
  • 1/4 dl salta jordnötter
  • Sticky rice
  • 2 dl jasminris
  • Resterande kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 50 g färsk ingefära, riven
  • Jordnötssås
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • Salt
  • Servering
  • 200 g frysta edamamebönor med skal
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör ihop 1 dl av kokosmjölken (gärna den tjockare kokosmjölken överst i burken) med ströbröd, majsstärkelse, chili, vitlök och salt. Blanda med färsen till en jämn smet. Kläm fast smeten runt 8 spett och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla soja på färsspetten och strö över hackade jordnötter. Stek i övre delen av ugnen ca 15 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
    3. Sticky rice: Blanda ris, resterande kokosmjölk, vatten, socker och salt i en kastrull. Vispa i majsstärkelsen. Pressa i saften från den rivna ingefäran, själva ingefäran används inte här. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda enligt anvisning på förpackningen och ta bort locket de sista minuterna.
    4. Jordnötssås: Mixa jordnötter, vatten, socker och lime till en krämig sås. Smaka av med salt. Värm såsen försiktigt vid servering.
    5. Värm edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen och servera med flingsalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben