Kycklingspett på couscous eller bulgur

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

240 kcal per portion.

Ingredienser

  • 2 kycklingbröstfiléer, ca 250 g
  • 2 msk teriyakisås
  • 2 msk mango chutney
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 3 dl tillagad couscous eller bulgur (1 dl okokt)
  • ½ gurka, finhackad
  • 1 msk finhackad färsk ingefära eller ev. en halv tsk torkad
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk socker
  • Rivet skal av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Tina frysta kycklingfiléer. Skär dem i ca 3 bitar på längden.
    2. Blanda teriyakisås och mango chutney på t.ex. en tallrik. Vänd kycklingen i blandningen och låt dem ligga medan tillbehören förbereds.
    3. Sätt ugnen på grillvärme (eller värm utegrillen). Lägg grillspett av trä i blöt i vatten.
    4. Tillaga couscous eller bulgur enligt anvisningar på förpackningen.
    5. Blanda ingefära, vinäger, socker och lime i en skål. Lägg i gurkan och blanda om.
    6. Stick in grillspetten på längden i kycklingfilébitarna. Lägg dem på galler i en liten långpanna eller över glöden. Grilla tills köttet är helt färdigt, ca 5 min per sida. Pensla gärna med marinaden under grillningen. Salta och peppra.
    7. Blanda couscous eller bulgur med gurksalladen och smaksätt mer om det behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben