Kycklingsspett med heta nudlar

Serverar: 4 portioner

En snabb och festlig rätt med sting i. Enkel nog att göra en vardag, men passar även som det lilla extra en fredag.

Ingredienser

  • Marinerade kycklingspett
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 lime
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Svartpeppar
  • Heta nudlar
  • 250 g äggnudlar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 2 msk finhackad spansk pepparfrukt
  • 1 tsk salt
  • 3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Marinerade kycklingspett: Sätt ugnen på grill 250°. Pressa limefrukten och riv dess skal. Blanda med, japansk soja, rapsolja, pressade vitlöksklyftor och svartpeppar. Skär kycklingfilén i långsmala 2-3 cm breda längder och blanda med limemarinaden. Trä upp kycklingen på spett och grilla i ugnen 15-20 minuter. Vänd efter halva tiden.
    2. Heta nudlar: Blötlägg nudlarna i kallt vatten. Häll av vattnet från nudlarna och lägg dem i en het wok- eller stekpanna tillsammans med rapsolja, hackad färsk koriander, hackad spansk pepparfrukt, salt och vatten. Fräs tills nudlarna blivit varma. Servera med sweet chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 12 augusti 2009

    Jag har sagt det förut, o säger det igen: du är suverän, 5p naturligtvis.Lennart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben