Kycklingvingar med het jordnötsdipp

Serverar: 4 portioner

Knapriga kycklingvingar direkt ur ugnen får extra göd med krämig och stark jordnötsdipp.

Ingredienser

  • 1 ½ kg kycklingvingar
  • 4 msk farinsocker
  • 4 msk vinäger
  • 4 msk soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 4 msk jordnötssmör
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj kycklingvingarna och torka av dem med hushållspapper. Skär bort vingspetsarna med en kniv och använd till något annat. Lägg köttet i en grund form.
    2. Rör ihop socker med vinäger och soja i en liten skål. Skala vitlöken, pressa i den och rör om. Häll marinaden över kycklingvingarna och låt em dra övertäckta i kylskåp i flera timmar, helst över natten. Vänd dem en gång.
    3. Sätt ugnen på 220 grader. Täck en plåt med aluminiumfolie, pensla över olja. Ta kycklingvingarna ur marinaden, skaka av dem lite, lägg dem på plåten, stek mitt i ugnen 15 minuter. Vänd dem, pensla över lite marinad och stek ytterligare i 5 minuter. Vänd igen, pensla över marinad och stek i 10 minuter.
    4. Blanda jordnötssmör, gräddfil och citronsaft i en skål och rör ihop till en smidig massa. Krydda jordnötsdippen med salt, peppar och cayennepeppar.
    5. Servera kycklingvingarna med citronklyftor och dippsåsen.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    2-4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben