Karré på spett med jordnötsdipp

Jätte gott och trevligt att bjuda på...

Ingredienser

  • 600 g Scan Piggham fläskkarré
  • Marinad
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk honung
  • 1 msk sweet chili
  • Dipp
  • 1 dl rostade jordnötter
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 tsk curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk matättika
  • Dopp
  • ½ dl vatten
  • 1½ dl strösocker
  • 1 msk matättika
  • ½ gurka
  • 1 rödlök
  • 1 spansk peppar
  • Basmatris till servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Skär fläskkarrén på längden i centimetertjocka strimlor.
    3. Marinad: Blanda soja, honung och sweet chili till en marinad och marinera köttet i en skål i 20 minuter.
    4. Dipp: Hacka och stöt jordnötterna fint. Koka upp kokosmjölken, tillsätt övriga ingredienser och koka i 10 minuter. Låt svalna.
    5. Dopp: Koka vatten och socker till en simmig lag. Tillsätt ättika, tärnad gurka och hackad rödlök. Dela den spanska pepparn, tag bort kärnorna och strimla den. Blanda allt och låt svalna.
    6. Trä upp det marinerade köttet på längden på spett, lägg på en smord ugnsplåt, pensla med marinaden och stek spetten i ugn på 200°C i ca 15 minuter.
    7. Servera spetten med dipp och dopp samt basmatiris.

    Liknande recept

    5
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben