Kycklingvingar New York

Serverar: 4 portioner

Det är svårt att motstå de här goda kycklingvingarna som är täckta med marinad och perfekt stekta.

Ingredienser

  • 12 kycklingvingar, 1 kg
  • 3 dl passerade tomater
  • ½ röd chili, finhackad
  • 1 msk worcestershiresås
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk mild senap
  • 2 msk honung
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • ½ tsk kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär av yttersta spetsen på kycklingvingarna och kasta bort den. Dela varje vinge på mitten vid leden.Lägg vingarna i en skål av glas eller porslin.
    2. Blanda passerade tomater, hackad chili, worcestershiresås, vinäger, senap, honung, citronsaft och kajennpeppar i en skål. Häll blandningen över kycklingen och gnid in vingarna i såsen så att de blir väl täckta. Täck över och kyl i minst sex timmar, helst över natten.
    3. Ta ut kycklingvingarna ur kylen en halvtimma innan de ska stekas. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Lägg kycklingvingarna i en ugnsfast form och häll över den marinad som finns kvar i skålen. Ugnsstek cirka 40 minuter, vänd då och då, tills vingarna är genomstekta och har fin färg. Ta ut ur ugnen och låt svalna en halvtimma före servering.

    Liknande recept

    2
    4 h
    2
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben