Kycklingwok

Serverar: 4 portioner

Helt underbar... här kan man vilt exprimentera med diverse grönsaker.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer ca: 500 g
  • 1 purjolök
  • 4 spröda morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 200 g gröna bönor (haricort verts)
  • 2-3 msk olja + 1 klick smör eller margarin till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk malen ingefära
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • Smörgåskrasse
  • Servering
  • 1 dl creme fraiche med franska örter
  • Brytbröd tex: ciabatta
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfileérna. Skär alla grönsaker utom bönorna i så långa smala strimlor som möjligt. Bryn kycklingbitarna i olja och smör tills de är precis genomstekta, det går på några minuter med fina strimlor. Lyft upp och ställ åt sidan en stund.
    2. Fräs snabbt grönsakerna, en sort i taget krispigheten måste vara kvar. Blanda allt med kycklingen. Krydda med salt, peppar och ingefära. Häll på buljongen och koka snabbt upp.
    3. Klipp över lite smörgåskrasse. Servera med örtkryddad creme fraiche och bröd.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben