Kycklingwok

Serverar: 4 portioner

Blev gott trots att det var persikor i...

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér ca: 500 g
  • 2 msk matolja
  • 200 g gröna bönor
  • 2 konserverade persikohalvor
  • 2 paprikor
  • 1 liten purjolök
  • 1 msk potatismjöl
  • 1-2 tsk kycklingbuljong, knorr grand bouillon
  • 2 tsk ingefära
  • ½ msk soja
  • 1 dl vatten
  • ½ dl persikospad
  • Servering
  • Pasta, ris eller nudlar
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet i tunna skivor, skär persikan i mindre bitar. Kärna ur och strimla paprikan, skär purjon i skivor.
    2. Värm oljan i wok eller stekpanna med höga kanter. Lägg i kycklingbitarna och vänd dem hastigt. Lägg sedan i bönor, purjolök och woka allt en kort stund. Dra pannan från plattan.
    3. Strö över potatismjöl, buljong och ingefära. Blanda med en träslev. Tillsätt soja, vatten och persikospad. Sätt tillbaka pannan på plattan och rör under tiden som woken får koka upp. Lägg i persikobitarna sist, de ska bara bli varma...

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben