Kycklingwok

Serverar: 4 portioner

God och lättlagad wok med lite hetta. Serveras med jasminris.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 300 g frysta wokgrönsaker
  • 1 msk olja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 lime
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk fisksås eller salt
  • Instruktioner

    1. Ta fram grönsakerna ur frysen och låt dem tina. Skär kycklingfiléerna i strimlor.
    2. Hetta upp oljan i en wokpanna, lägg i currypastan och ingefäran och fräs under omrörning. Lägg i kycklingbitar och stek dem en stund. Häll över kokosmjölken och rör om. Pressa ner limesaft och låt allt småkoka tills kycklingen är helt klar.
    3. Lägg i grönsakerna i woken och låt dessa småkoka i såsen ca 5 min. Smaka av med fisksås eller salt och farinsocker.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben