Kycklingwok hoisin

Serverar: 4 portioner

Hoisinsåsens sötma passar utmärkt med mör kyckling, chilins skärpa och de fylliga och knapriga jordnötterna.

Ingredienser

  • 300 g kycklingbröstfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 salladslökar
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 1 stor röd chili
  • 2 msk olja
  • 1 dl osaltade jordnötter
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 3 msk hoisinsås
  • 2 msk soja
  • Instruktioner

    1. Skiva kycklingfiléerna tunt. Hacka vitlöksklyftorna och skiva salladslöken tunt. Riv ingefäran fint och kärna ur och skiva chilin tunt.
    2. Hetta upp oljan i en wok- eller teflonstekpanna på hög värme. Lägg i kycklingen och woka 2-3 minuter tills kycklingen är gyllene. Ta upp kycklingen med en hålslev så att oljan stannar i pannan.
    3. Lägg vitlök, salladslök, ingefära och chili i woken och woka 30 sekunder så att oljan får smak. Tillsätt jordnötterna och woka 1-2 minuter tills de blivit gyllene. Lägg tillbaka kycklingen i woken och woka cirka en minut så att kycklingen tar åt sig smaken av oljan.
    4. Blanda kycklingbuljong, hoisinsås och soja i en skål och häll sedan blandningen över ingredienserna i woken. Woka ytterligare 3-4 minuter tills såsen har reducerats lätt och börjat tjockna och täckt kycklingen. Servera woken med ångkokt ris.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben