Hoisinsåsens sötma passar utmärkt med mör kyckling, chilins skärpa och de fylliga och knapriga jordnötterna.
Ingredienser
300 g kycklingbröstfiléer
2 vitlöksklyftor
2 salladslökar
2 tsk färsk ingefära
1 stor röd chili
2 msk olja
1 dl osaltade jordnötter
1 dl kycklingbuljong
3 msk hoisinsås
2 msk soja
Instruktioner
- Skiva kycklingfiléerna tunt. Hacka vitlöksklyftorna och skiva salladslöken tunt. Riv ingefäran fint och kärna ur och skiva chilin tunt.
- Hetta upp oljan i en wok- eller teflonstekpanna på hög värme. Lägg i kycklingen och woka 2-3 minuter tills kycklingen är gyllene. Ta upp kycklingen med en hålslev så att oljan stannar i pannan.
- Lägg vitlök, salladslök, ingefära och chili i woken och woka 30 sekunder så att oljan får smak. Tillsätt jordnötterna och woka 1-2 minuter tills de blivit gyllene. Lägg tillbaka kycklingen i woken och woka cirka en minut så att kycklingen tar åt sig smaken av oljan.
- Blanda kycklingbuljong, hoisinsås och soja i en skål och häll sedan blandningen över ingredienserna i woken. Woka ytterligare 3-4 minuter tills såsen har reducerats lätt och börjat tjockna och täckt kycklingen. Servera woken med ångkokt ris.
Liknande recept
Kommentarer (0)