Kycklingwok med ingefära, broccoli och aioli

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God och smakrik kycklingwok som även barnen älskade. Serveras som den är eller tillsammans med ris

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 2+2 vitlöksklyftor
  • 400 g morötter
  • 500 g färsk broccoli
  • ½ purjolök
  • 3 dl vatten
  • 1 dl majonnäs
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk soja
  • 2 msk olja
  • ½ tsk vitvins- eller äppelcidervinäger
  • Instruktioner

    1. Lägg skalad och finriven ingefära, soja, olja och två pressade vitlöksklyftor i en stor skål och rör om ordentligt. Strimla kycklingen och lägg i skålen. Blanda runt.
    2. Rör ihop majonnäsen med 1-2 pressade vitlöksklyftor. Ställ aiolin åt sidan och servera med woken.
    3. Skala och skär morötter i tunna stavar. Skölj broccoli och skär ned i fina små buketter. Dela purjon på längden och skölj ur ev sandrester. Finhacka den.
    4. Hetta upp en wok/ stor stekpanna med 1 msk olja och fräs kycklingen i omgångar. Lägg upp på en tallrik. Fräs morötter och broccoli i resten av oljan. Lägg i purjon.
    5. Fyll på med vatten och buljongtärning och låt grönsakerna sjuda några minuter.
    6. Häll på vinäger och lägg i kycklingen. Låt sjuda några minuter tills grönsakerna mjuknat och kycklingen är helt vit inuti. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben