Kycklingwok med nudlar

Serverar: 4 portioner

Hela rättens GI är cirka 70.

Ingredienser

  • 250 g kycklingfilé
  • 250 g äggnudlar, okokt
  • 1 st paprika
  • 300 g broccolibuketter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk sesamolja
  • Kryddsås
  • 5 msk soja
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 3 tsk färsk ingefära, riven
  • 3 st vitlöksklyftor, pressade
  • 2 tsk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i små strimlor, kärna ur paprikan och strimla även den. Skär av stjälken och skär broccolin i små buketter.
    2. Koka nudlarna efter anvisningarna på förpackningen. Var noga med att inte överkoka, utan låt dem gärna förbli lite al dente.
    3. Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
    4. Bryn kycklingen i 1 matsked rapsolja under några minuter i en wokpanna eller stor teflonpanna. Tillsätt grönsakerna och resten av rapsoljan, fräs i några minuter till.
    5. Tillsätt kryddsåsen och vattnet. Låt puttra på medelvärme i ytterligare några minuter tills grönsakerna har mjuknat lite, de ska dock ha kvar ett visst tuggmotstånd.
    6. Lägg i nudlarna woken (om nudlarna har klibbat ihop sig, skölj igen under kranen), häll över fisksåsen och sesamoljan. Rör om så att nudlarna blandas med de övriga ingredienserna och värms upp.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (1)

    nibarius 6 juni 2010

    Grönsakerna var goda, men nudlarna och kycklingen blev väldigt salta av kryddsåsen. Nästa gång ska jag försöka göra en sås med mindre soja.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben