Kycklingwok med sambal badjak

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Sambal badjak är en chilipasta där pepparfrukt stekts i olja innan den mixas. Den får då en rund och fyllig smak.

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 400 g färsk broccoli
  • 2 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk sambal badjak
  • 2 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Tillaga bulgurn enligt förpackningens anvisning.
    2. Putsa kycklinglårfiléerna och skär dem i mindre bitar.
    3. Bryt broccolin i små buketter och skiva stocken. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.
    4. Woka kycklingen i hälften av oljan i en het wok eller stor stekpanna ca 3 min. Rör i sambal badjak. Krydda med hälften av saltet. Ta upp kycklingen på ett fat så länge.
    5. Woka grönsakerna i resten av oljan i ca 5 min tills de börjar mjukna men fortfarande är knapriga. Krydda med salt och häll på vattnet. Vänd ner kycklingen i woken och låt puttra några min.
    6. Servera kycklingwoken med bulgur.

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben