Sambal badjak är en chilipasta där pepparfrukt stekts i olja innan den mixas. Den får då en rund och fyllig smak.
Ingredienser
2 dl bulgur
600 g kycklinglårfilé
400 g färsk broccoli
2 st röd paprika
1 st gul lök
2 msk rapsolja
2 msk sambal badjak
2 tsk salt
1 dl vatten
Instruktioner
Tillaga bulgurn enligt förpackningens anvisning.
Putsa kycklinglårfiléerna och skär dem i mindre bitar.
Bryt broccolin i små buketter och skiva stocken. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.
Woka kycklingen i hälften av oljan i en het wok eller stor stekpanna ca 3 min. Rör i sambal badjak. Krydda med hälften av saltet. Ta upp kycklingen på ett fat så länge.
Woka grönsakerna i resten av oljan i ca 5 min tills de börjar mjukna men fortfarande är knapriga. Krydda med salt och häll på vattnet. Vänd ner kycklingen i woken och låt puttra några min.