Av nötkött, grönsaker och kryddor blir det en mustig och god gryta. Grönsakerna kan varieras alltefter årstid och tillgång. Den rivna osten över är en liten finess i sammanhanget.
Ingredienser
500 g nötkött utan ben, t ex bog eller högrev
1/2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl buljong
1 gul lök
2 morötter
2 paprikor
1 pkt djupfrysta gröna bönor, ca 200 g
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl riven ost
Instruktioner
- Skär köttet i mindre bitar. Bryn det i matfett i en stekpanna. Krydda med salt och peppar, späd med buljong och låt köttet eftersteka under lock på svag värme ca 1 timme.
- Skala och skiva lök och morötter. Skölj och strimla paprikorna. Lägg alla grönsakerna i grytan och tillsätt vitlöken. Låt alltsammans koka ytterligare ca 15 minuter. Strö över den rivna osten när rätten ska serveras.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Gott med rödbetor
Rödbetor finns hela året. Nyskördade med blast finns endast juni-augus...