Läcker köttgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Av nötkött, grönsaker och kryddor blir det en mustig och god gryta. Grönsakerna kan varieras alltefter årstid och tillgång. Den rivna osten över är en liten finess i sammanhanget.

Ingredienser

  • 500 g nötkött utan ben, t ex bog eller högrev
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl buljong
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 paprikor
  • 1 pkt djupfrysta gröna bönor, ca 200 g
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i mindre bitar. Bryn det i matfett i en stekpanna. Krydda med salt och peppar, späd med buljong och låt köttet eftersteka under lock på svag värme ca 1 timme.
    2. Skala och skiva lök och morötter. Skölj och strimla paprikorna. Lägg alla grönsakerna i grytan och tillsätt vitlöken. Låt alltsammans koka ytterligare ca 15 minuter. Strö över den rivna osten när rätten ska serveras.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott med rödbetor
    Rödbetor finns hela året. Nyskördade med blast finns endast juni-augus...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben