Smörj en ugnssäker form och lägg ner laxfilén. Salta.
Skala och grovhacka räkorna. Spara några hela till garnering . Häll av lagen från kräftstjärtarna. Vispa créme fraiche hårt med elvisp. Blanda créme fracihe med de hackade räkorna, nästan alla kräftstjärtarna, ost, tomatpuré, dill och kajennpeppar.
Lägg blandningen över laxen och ställ in fisken mitt i ugnen i 200 grader i 20 - 30 minuter.
Servera med kokt jasminris och en sallad. Garnera med citron, dill, kräftstjärtar och räkor.
Gör gärna dubbel sats av såsen och servera hälften till rätten.
Mycket god laxrätt! Jag hade inga kräftstjärtar men hade i bredbar smältost med Skagen-smak istället. Det var gott ändå:)
charlottasand12 maj 2009
Jättegod!!! Kommer vi helt klart göra fler gånger!!
riinan18 juni 2009
Supergott, verkligen. Hade inte heller i kräftstjärtar men det smakade fin fint ändå :)
Ska ha i kräftstjärtar nästa gång.
Toddie25 januari 2011
Jätte gott!!!
Fast jag tycker om när det är mycket sås så jag dubblade créme fraiche, dill, tomatpasta, peppar och osten. Mycket smarrigt som sagt och laxen blir inte så torr som den lätt kan bli.
Toddie25 januari 2011
Jätte gott!!!
Fast jag tycker om när det är mycket sås så jag dubblade créme fraiche, dill, tomatpasta, peppar och osten. Mycket smarrigt som sagt och laxen blir inte så torr som den lätt kan bli.
Mycket god laxrätt! Jag hade inga kräftstjärtar men hade i bredbar smältost med Skagen-smak istället. Det var gott ändå:)
Jättegod!!! Kommer vi helt klart göra fler gånger!!
Supergott, verkligen. Hade inte heller i kräftstjärtar men det smakade fin fint ändå :) Ska ha i kräftstjärtar nästa gång.
Jätte gott!!! Fast jag tycker om när det är mycket sås så jag dubblade créme fraiche, dill, tomatpasta, peppar och osten. Mycket smarrigt som sagt och laxen blir inte så torr som den lätt kan bli.
Jätte gott!!! Fast jag tycker om när det är mycket sås så jag dubblade créme fraiche, dill, tomatpasta, peppar och osten. Mycket smarrigt som sagt och laxen blir inte så torr som den lätt kan bli.