Läcker laxfile under skaldjurstäcke

Serverar: 4 portioner

Göööör go

Ingredienser

  • 600 g laxfile, skinn- och benfri
  • 1 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 250 g räkor med skal
  • 170 g kräftstjärtar i lag
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 krm kajenpeppar
  • Instruktioner

    1. Köp färdiga fjärilskotletter. Skölj dom och vik ut fiskbitarna åt var sitt håll, fast låt dem sitta ihop i mitten. Smörj en ugnssäker form och lägg ner laxbitarna. Salta. Skala och grovhacka räkorna. Spara några hela till granering. Häll av lagen från kräftstjärtarna. Vispa creme fraiche hårt med elvisp. Blanda creme fraiche med de hackade räkorna, nästan alla kräftstjärtarna, ost, tomatpuré, dill och cayennepeppar. Lägg blandningen över laxen och ställ in fisken mitt i ugnen i 200 gr i 15 min.
    2. Servera med kokt jasminris och en sallad. Garnera med citron, dill, kräftstjärtar och räkor.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben