Läcker morotssoppa med räkor

Allévo recept Innehåll per portion Energi 265 kcal = 1107 KJ Kolhydrater 22,2g Fett 6,7g Proteiner 28,4g Fiber 5,7g

Ingredienser

  • 4-6 morötter
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller 3 msk koncentrerad kycklingfond
  • Kajenpeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl matlagningsgrädde (15%)
  • ca 150 g skalade räkor (400g med skal)
  • 1 kruka färsk koriander
  • Tillbehör
  • Grovt bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med de skalade vitlöksklyftorna. Tillsätt vatten och buljong.
    2. Låt sjuda under lock tills morötterna mjuknar, ca 20 min. Mixa med mixerstav direkt i kastrullen. Tillsätt försiktigt kajenpeppar till önskad hetta. Smaka av med salt och peppar.
    3. Tillsätt grädden och låt soppan sjuda i någon minut. Servera soppan toppad med räkor och färsk koriander.
    4. Servera med grovt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben