Läckra småpajer med ädelost.

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ljuvliga kycklingpajer i portionsformar med en fin smakbrytning mellan ädelost och valnötter.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 115 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g ädelost
  • 10 hackade valnötter
  • 2 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Mixa ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i 4 potionspajformar eller i en stor form.Låt stå kallt en stund.
    2. Skär kycklingfiléerna i tärningar och bryn dem i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Fördela kycklingköttet i pajskalen. Smula över ädelost och strö över valnötter.
    3. Vispa samman ägg, matlagningsgrädde och ost och häll över pajerna. Grädda ca 20 min, stor paj ca 30 min i 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben