Lätt banankaka

Enkel att göra och god att äta. Jag använde kokosflingor i kakan.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl brun farinsocker
  • 1 dl olja (rapsolja)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 2 dl havregryn
  • 3 mosade bananer
  • 1 dl filmjölk
  • Ca 1 dl kokosflingor eller 2-3 tsk rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och farinsocker pösigt och tillsätt oljan. Blanda samman alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten. Tillsätt därefter bananerna, filmjölken och kokosflingor eller apelsinskal.
    2. Häll smeten i en avlång smord och bröad form ca 1 1/4 liter.
    3. Grädda i 175-200 grader ca 50-70 minuter, beroende på värme och ugn. Jag gräddade i 175 grader ca 65-70 minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben