Lätt som en plätt banankaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Och väldigt god! Ingen visp behövs heller till denna kaka!

Ingredienser

  • 2-3 mogna bananer
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk grädde
  • 50 gr smält smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ ruta Marabou Premium Dark Mint choklad
  • 1 dl cocos
  • Instruktioner

    1. Smöra en rund form och häll i cocosen. Mosa bananerna väl med sockret. Tillsätt grädden, det uppvispade ägget och vaniljsockret. Häll i vetemjölet, bakpulvret, resten av cocosen som inte fastnade i formen och riv chokladen, till sist det avsvalnade smöret. Rör om ordentligt. Häll i formen och grädda i ca 40 min i 175*.
    2. Ät den varm med tex lite vaniljglass eller vispad grädde, bara såå mumsigt!

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (2)

    lena_edlund 28 oktober 2009

    Detta verkar gott och enkelt. Ska det bara vara 1 och en halv ruta av chokladen? Det låter lite men det kanske räcker :)

    havrehalm 28 oktober 2009

    Hej! Det är stora rutor på den chockladen:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben