Lätt fläskfilégryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt att göra och mycket god

Ingredienser

  • 2 parerade fläskfiléer
  • 300-400 g skivade färska champinjoner
  • 2-3 msk konc. kalvfond
  • 4-5 dl vatten
  • 1/2- 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Ris, pasta eller potatis
  • Instruktioner

    Skär bort silverhinnor och fett på fileerna. Skär dem i ca 2 cm tjocka skivor. Bryn filéskivorna salt och peppra lite lägg den i en gryta. skiva och bryn till champinjonerna och i med dem i grytan. Häll i vatten i stekpannan och vispa runt lite tillsätt fonden och smaka av så att det är ok.Red av med lite majzena eller vatten-vetamjöl I med grädden ta lite till att börja med och ta i så mycket du vill, låt koka lite. Häll över i grytan med fläskfilé och låt det koka upp och se till att filén är klar. Servera med ris, pasta eller potatis Gjör även en god grönsallad till.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (1)

    matlinnw 13 mars 2012

    Supergott! jag la även till lite ölkorv och rödpaprika!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben