110 kalorier per portion
Man kan ersätta sockret med sötningsmedel och gör denna rätt ännu mindre kalorisnål.
Ingredienser
3 blad gelatin
2 ½ dl hallon
1 dl socker
250 g lättkesella
1 dl mellangrädde
4 digestivekex
Garnering
Hallon
Citronmeliss
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem bli mjuka.
Mosa bären, gärna i matberedare. Pressa dem genom en sil för att få bort kärnorna. Blanda bär, socker och kesella. Vispa grädden hårt och vänd ner den.
Krama vattnet av gelatinbladen och låt dem smälta i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i bärkrämen.
Smula kexen. Strö över hälften av smulorna i en liten pajform med löstagbar kant. Häll på bärkrämen. Låt den stå i kylskåp 2-3 timmar tills den stelnat.
Lossa tårtan ur formen och lägg upp den på ett serveringsfat. Strö resten av kaksmulorna runt kanten av tårtan.