Lätt hallonmoussetårta

Serverar: 10 portioner

110 kalorier per portion Man kan ersätta sockret med sötningsmedel och gör denna rätt ännu mindre kalorisnål.

Ingredienser

  • 3 blad gelatin
  • 2 ½ dl hallon
  • 1 dl socker
  • 250 g lättkesella
  • 1 dl mellangrädde
  • 4 digestivekex
  • Garnering
  • Hallon
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem bli mjuka.
    2. Mosa bären, gärna i matberedare. Pressa dem genom en sil för att få bort kärnorna. Blanda bär, socker och kesella. Vispa grädden hårt och vänd ner den.
    3. Krama vattnet av gelatinbladen och låt dem smälta i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i bärkrämen.
    4. Smula kexen. Strö över hälften av smulorna i en liten pajform med löstagbar kant. Häll på bärkrämen. Låt den stå i kylskåp 2-3 timmar tills den stelnat.
    5. Lossa tårtan ur formen och lägg upp den på ett serveringsfat. Strö resten av kaksmulorna runt kanten av tårtan.
    6. Garnera med bär och citronmeliss.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben