Lätt lasagne med keso

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Fettsnål & god lasagne

Ingredienser

  • 350 g nötfärs max 10%
  • 2 gula lökar
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 1/2-3 dl vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 500 g keso
  • 4 msk hackad persilja
  • 12 lasagneplattor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader.Hacka lök. Bryn färsen i fettsnål stekpanna Tillsätt lök, tomatpuré, vatten, salt, kryddor och pressa i vitlök. Låt det koka på svag värme i 10-15 minuter.Blanda keso och persilja. Smaksätt med salt och peppar: Varva köttfärssås, lasagneplattor och keso i ugnssäker form. Lägg ett lager köttfärssås överst.Grädda i ugn 30-40 minuter. Späd ev med mer vätska om lasagenplattorna ser torra ut. Låt lasagnen stå och vila 15 minuter före servering. Servera gärna med en god sallad till. Pointsvärde är 4p/ person

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben