Lätt mandarin- och vaniljparfait

Serverar: 8 portioner

Den här ljuvligt lätta parfaiten är fylld av smaker från vanilj och mandarin. En perfekt avslutning på middagen.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl kesella, 1 % fett
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 400 g mandariner på burk i lätt söt lag
  • 4 msk florsocker
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • 2 äggvitor
  • 1 skivad persika till servering
  • 1 msk honung att ringla över
  • Instruktioner

    1. Häll vispgrädden i en mixer och mixa tills lätt vispad. Luta mixern lätt så att grädden blir jämnt vispad. Mixa ner kesella och matlagningsyoghurt, skrapa kanten på mixern då och då.
    2. Låt mandarinerna rinna av och mixa ner ½ dl av lagen, florsocker och vaniljpulver. Halvera mandarinerna och vänd ner dem i smeten.
    3. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum och vänd ner dem i mandarinsmeten. Fyll en avlång form som rymmer ca en liter med smeten och frys in i två timmar. Ta ut parfaiten och rör om väl. Frys in över natten.
    4. Ta ut ur frysen och låt den tina 10-15 minuter. Skär den i skivor. Lägg upp på tallrikar och garnera med persikor. Ringla över honung och servera.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben