Lätt minestrone med purjolök och fänkål

Serverar: 4 portioner

Minestronesoppa kan innehålla lite vad som helst. Det beror på vad man känner för och vad man har tillgång till. Vegetariskt.

Ingredienser

  • 150 g fast potatis
  • 1 purjolök
  • 1 zucchini
  • 125 g morötter
  • ½ fänkål
  • 200 g tomater
  • 1 lök
  • 1 msk olivolja
  • ½ liter grönsaksbuljong
  • Några stjälkar basilika
  • Några kvistar bladpersilja
  • 30 g parmesanost i bit
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär i tärningar. Ansa purjolöken och zucchinin, skölj och skär i mindre bitar. Skölj morötterna och skär i tärningar. Ansa fänkålen, skölj och skär i mindre bitar. Rista ett kryss i tomaterna, skålla dem och skala dem, skär i halvor och kärna ur. skär fruktköttet i bitar.
    2. Skala löken och skär i små tärningar. hetta upp olja i en kastrull, fräs löken glansig. Tillsätt purjolök, zucchini, morötter och fänkål. Häll över buljongen. Tillsätt potatis och tomater och låt småkoka under lock på medelvärme i 20 minuter.
    3. Skölj basilika och persilja, skaka av vattnet, nyp av bladen från stjälkarna. Hacka persiljan grovt, skär basilikabladen i tunna strimlor. Strimla parmesanosten med en osthyvel.
    4. Salta och peppra soppan och rör ner kryddörterna, strö över parmesan och dekorera med basilikablad.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben