Lätta chokladbakelser

Serverar: 15-20 portioner

Dessa bakelser är tyvärr inte särskilt lätta sett från en kalorisynpunkt men de är väldigt lätta att göra!

Ingredienser

  • 175 g mörk choklad
  • 175 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme under omrörning.
    3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke, blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en annan. Rör försiktigt ner den avsvalnade chokladsmeten i äggsmeten, sikta ner mjölblandningen och rör ihop allt försiktigt.
    4. Skeda upp smeten i mazarinformar och grädda i mitten av ugnen 6-7 minuter. Låt svalna och ställ in i kylen.
    5. Servera kalla eller värm en och en i 15 sekunder på full effekt i micron.
    6. Servera med vispad grädde, chokladsås och valfri frukt.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2
    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben